pico 4000

Ask any questions about using PicoScope Automotive software here.

pico 4000

Postby km greg » Wed Mar 10, 2010 7:01 am

i am running pico 4000 automotive on new hp laptop 2.2 g 4g ram in windows seven i have down loaded latest soft ware and installed it when i am running scope in capture after about 2min it stops and reading freezes on the screen.i cant restart program it says not responding in top tool bar i have to force quit and restart.this also happened on old laptop with vista.
km greg
 

Re: pico 4000

Postby Autonerdz » Wed Mar 10, 2010 4:28 pm

There are some issues with the 4000 series driver in the current release 6.3.43.0.

I suggest you go get the 6.3.54.0 beta from Pico Labs and see if that helps first:

http://labs.picotech.com

_________________
Tom Roberts
(The Picotologist)
http://www.autonerdz.com
skype: autonerdz
THE PicoScope Automotive Authority
In North America
User avatar
Autonerdz
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 265
Joined: Wed Nov 20, 2002 4:19 pm
Location: Washington State USA

Re: pico 4000

Postby LucaB » Fri Mar 12, 2010 10:57 pm

Good evening everyone, same problem happened to me, even with 6.3.54 if required timescales exceeding 200ms/div the picoscoupe does little, and then out.
In particular the defect increases if I use multiple tracks, returning to the previous version 6.2.14, everything is back to normal
LucaB
User
User
 
Posts: 38
Joined: Tue Nov 24, 2009 5:53 pm
Location: Italia

Re: pico 4000

Postby Autonerdz » Sat Mar 13, 2010 6:30 pm

Luca,

What are your PC resources? Speed, RAM, type of PC, OS?

Have not encountered this issue with the 6.3.54.0 build.

It sounds like your issue occurs in streaming mode and is worse with more channels. This increases RAM load and PC will fall down without sufficient RAM when samples are maxed in PicoScope.

Not sure why the earlier build worked OK unless the settings used were different.

_________________
Tom Roberts
(The Picotologist)
http://www.autonerdz.com
skype: autonerdz
THE PicoScope Automotive Authority
In North America
User avatar
Autonerdz
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 265
Joined: Wed Nov 20, 2002 4:19 pm
Location: Washington State USA

Re: pico 4000

Postby LucaB » Sun Mar 14, 2010 8:30 am

Autonerdz Ciao e grazie per la risposta, il PC è un Acer Intel (R) Core (TM) 2Duo CPU, 2,19 GHz, 1,92 GB di RAM, XP Professional Pack3 servizio di sistema.

Come faccio a disattivare streaming?
LucaB
User
User
 
Posts: 38
Joined: Tue Nov 24, 2009 5:53 pm
Location: Italia

Re: pico 4000

Postby Autonerdz » Sun Mar 14, 2010 3:25 pm

Sorry, I speak and write only English. I can see you have enough PC there though to run PicoScope unless something else is using it up. Might monitor the performance in Windows task manager and see if the resources are being used up by something.
Tom Roberts
(The Picotologist)
Autonerdz
User avatar
Autonerdz
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 265
Joined: Wed Nov 20, 2002 4:19 pm
Location: Washington State USA

Re: pico 4000

Postby LucaB » Tue Mar 16, 2010 12:48 pm

Hi Autonerdz, I'm sorry but I was wrong.
I used the 6.3.52, I installed the 6.3.54 and everything OK
Sorry again, best regards.
LucaB
User
User
 
Posts: 38
Joined: Tue Nov 24, 2009 5:53 pm
Location: Italia


Return to PicoScope 6 Automotive software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest