Mercedes Benz - cruise control problem

If you are not a PicoScope user and want advice with a diagnostic problem then post here. Forum members may be able to help.

Mercedes Benz - cruise control problem

Postby Yoseph Abebe » Tue Dec 16, 2014 6:11 pm

Dear, Sir/Madam

cruise control problem has limited speed to 16km/hr. It is Mercedes Benz (WDB208365IF081509). Please I need your support.

I am looking forward to hearing from you.

Best Regards,
Yoseph
Yoseph Abebe
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Tue Dec 16, 2014 5:52 pm

Re: Mercedes Benz - cruise control problem

Postby AuthorMike » Wed Dec 17, 2014 9:36 am

Hi and Welcome to the Pico Automotive forum.

I have approved this post, but moved it to "Help Me Fix My Car" as you do not mention whether you are a Pico User. If you do indeed have a Pico kit and require assistance on diagnosing a fault, I will happily move the thread back to the correct section.

What investigation work have you carried out so far? What model Merc, what engine, what year of manufacture?

What is the number you have quoted? I thought maybe the VIN but I see an "I" which I believe isn't used in VINs?

Also, 16km/hr is around 10mph... isn't that normally the minimum speed cruise can be activated at? Perhaps somehow the signal is inverted, does it work at less than 16km/h, did it work below 16 km/h before?
Mike Valentine
Technical Author @ Pico Technology UK
AuthorMike
Pico Staff Member
Pico Staff Member
 
Posts: 302
Joined: Mon Jan 31, 2011 11:22 am
Location: UK


Return to Help me fix my car

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests