Hello Pico Users

Come here to introduce yourself, who you are, what you do, and tell us your
experience with our automotive products.

Hello Pico Users

Postby Tim Gray » Fri Jan 24, 2014 9:02 pm

Hi

I have just joined the forum as I need some help.
Have used the pico in an educational environment for a while and am finding my way round it.
Find it quick and easy to get good results with most of the time.
Recently having trouble reading abs sensors, have tried 3 different vehilces using the auto set up but am not relly getting the results I should.
Just wondering if I am not spinning the wheel quick enough or should I ignore the auto setting and try adjusting the settings manually. Any thoughts or views. :)
Tim Gray
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Fri Jan 24, 2014 8:57 pm

Re: Hello Pico Users

Postby Fat Freddy » Sat Jan 25, 2014 9:37 am

Welcome to the forum. :D

Which vehicles?

And can you post the files up?

FF
User avatar
Fat Freddy
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 267
Joined: Fri May 04, 2012 4:52 am

Re: Hello Pico Users

Postby Tim Gray » Wed Feb 26, 2014 3:16 pm

Ford Focus for example, autosdata tells me they have a magneto resistive sensor with 2 wires and to test it use a amp clamp spin the wheel and you should see 7 - 14 milli amps I think it was.

The info I have shows magneto resistive types of abs sensor with 3 wires?? confusing eh
Tim Gray
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Fri Jan 24, 2014 8:57 pm


Return to Introductions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest