WPS 500 Pressure display

Ask any questions relating to the PicoScope hardware or kit contents here.
If you have any questions prior to purchasing the kit post them here.

WPS 500 Pressure display

Postby Gadgetguy » Fri Aug 19, 2011 12:57 pm

Have i gone nuts or is there no way to change the pressure display to PSI.

Only just purchased a WPS500 and if i select advanced tests i get the pressure display up to 100PSI yet if i select the WPS500 from the drop down probe list as WPS500 range 3 it displays mbar?

Is there anyway to change this to display in PSI?

Many thanks for any help you can give.
Posts: 1
Joined: Tue Mar 02, 2010 6:14 pm

Re: WPS 500 Pressure display

Postby Autonerdz » Fri Aug 19, 2011 3:13 pm

Hi Glen,

Check your email. I sent you some SAE WPS probes for your library. Using the built in WPS probes can cause problems. One example is that files made using the built in probes will open incorrectly depending on your preference settings under regional and language. This can be quite confusing, especially for a new user. These custom probes won't cause any issues and they can also be edited easily to add your own ranges within each probe.

So....use these instead. Also do not use any of the library selections for a live capture setup as they also use the built in probes.
Tom Roberts
(The Picotologist)
User avatar
Zen Master
Zen Master
Posts: 268
Joined: Wed Nov 20, 2002 4:19 pm
Location: Washington State USA

Return to Automotive kit hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests