jerky screens

Ask any questions relating to the PicoScope hardware or kit contents here.
If you have any questions prior to purchasing the kit post them here.
Post Reply
gogetta
Newbie
Posts: 2
Joined: Sun Mar 23, 2008 6:44 am
Location: australia melbourne

jerky screens

Post by gogetta » Sun Mar 23, 2008 7:15 am

i seem to be having problems getting smooth waveforms on various computers using the secondary pickups on a 4ch scope

it seems sometimes that the software draws nice and quickly whilst other times the system slows down and becomes very jerky

ive tried it on a few different systems and it seems to be the same and also does it on picoscope 5 and 6.

what settings affect screen redraw rate? should lowering the sampling rate help?

im not really sure what is normal and to be expected?

is there any video showing what it should be like?

ive tried it on a 2.0GHz core 2 duo with 2GB RAM running vista and still had the same issues.

User avatar
Autonerdz
TwoWaves
TwoWaves
Posts: 343
Joined: Wed Nov 20, 2002 4:19 pm
Location: Washington State USA
Contact:

modes

Post by Autonerdz » Sun Mar 23, 2008 5:32 pm

You are probably noticing the differences between streaming and block modes explained in my other response.

Pico 5 also streams but very, very slowly. So slowly as to be of no use for any but the slowest of signals. However, you can tell it to stay in block mode for better performance.

Pico 6 will switch between high speed streaming and block modes at the optimum time for your 3423 so no worries.

Tom Roberts
(The Picotologist)
http://www.autonerdz.com
skype: autonerdz
THE PicoScope Automotive Authority
In North America
Tom Roberts
(The Picotologist)
Autonerdz

Post Reply