NVH ".pddata" files not Previewing / icon not ok?

Ask questions relating specifically to the PicoDiagnostics NVH equipment and software here.

NVH ".pddata" files not Previewing / icon not ok?

Postby FioranoCars » Wed Feb 10, 2016 10:27 am

Hi
While browsing some files for the colour channel issue, I noticed that the pddata for NVH files seems to be missing a preview. Double click they open fine.

Image

Is this fixed, and just a hang over from old versions not having an embedded preview?

Also the Icon is rather lacklustre in comparison with the wonderful bright and distinct psdata version ... any chance this can be overhauled, or fixed?

Many thanks
Richard Lukins
FioranoCars.com
User avatar
FioranoCars
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 286
Joined: Thu Dec 13, 2012 11:26 am
Location: London, UK

Re: NVH ".pddata" files not Previewing / icon not ok?

Postby Steve Smith » Wed Feb 10, 2016 2:55 pm

Hello Richard and thank you for the post.

I have just tired this using a couple of files saved recently and the icon with "tool tip" are in place but no preview!

NVH ICON-TOOL TIP.jpg


I used NVH version 1.8.3.1540 to capture and view the files which is bundled with PicoScope 6.11.10 .1540

My operating system is Windows 10. Could you indicate which operating system and version of PD is installed on the machine used in your screen shot?

Once i have this information I will file a bug report.

Take care.......Steve
Steve Smith
Pico Staff Member
Pico Staff Member
 
Posts: 442
Joined: Sun Aug 25, 2013 7:22 am

Re: NVH ".pddata" files not Previewing / icon not ok?

Postby FioranoCars » Wed Feb 10, 2016 3:00 pm

On this system it's Win7x64 the Main Pico is latest, but .1540, not 1608. NVH/Diag would have installed via that, and reports as follows:
PicoDiagnostics - Automotive Diagnostics Software
Copyright © 1995-2016, Pico Technology Ltd.
Version: 1.8.3 build 1540

Driver:
ps3000.dll (3.7.6.6)
ps4000.dll (1.2.5.20)
ps4000a.dll (1.0.5.45)

I have on this machine done a deep uninstall and re-install, as was trying to figure the right click convert option. Not looked at other machines that did not have this done, although I think we uninstalled or have repair installed on all machines due to various issues in last 2 weeks...

thanks
Richard Lukins
FioranoCars.Com
User avatar
FioranoCars
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 286
Joined: Thu Dec 13, 2012 11:26 am
Location: London, UK

Re: NVH ".pddata" files not Previewing / icon not ok?

Postby Steve Smith » Thu Feb 11, 2016 11:21 am

hello Richard and thank you again for the feedback

I have filed the relevant bug here at Pico and will let you know ASAP how this unfolds

Take care......Steve
Steve Smith
Pico Staff Member
Pico Staff Member
 
Posts: 442
Joined: Sun Aug 25, 2013 7:22 am

Re: NVH ".pddata" files not Previewing / icon not ok?

Postby FioranoCars » Thu Feb 11, 2016 11:24 am

more problems with normal psdata too, will post on other thread shortly :-(
Fresh uninstall and reinstall and reboots between each step did not help. Worse ... broke the psdata preview.

Richard
User avatar
FioranoCars
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 286
Joined: Thu Dec 13, 2012 11:26 am
Location: London, UK

Re: NVH ".pddata" files not Previewing / icon not ok?

Postby FioranoCars » Fri Feb 12, 2016 12:04 pm

Ok, so the worst problems are on a Win 7 x86 (32bit system), was v6.11.7.1483, but also issues on WinXP 32bit, see lower down.

Found some old .PSD files, I assume they never had a thumbnail? Am I safe to rename to psdata without issue?

So, sorry for the different screens, but checking if file age (original version) had any impact...
This is post a Repair install, before opening the software, but same post opening it:
Image

Post a reboot after the install, pre and post opening the software and closing explorer etc
Image

Post a de-install and fresh install with 6.11.10.1608, post reboot etc etc
Image

On an WinXP machine 32bit, the directory folder thumbnails work, but the file thumbnails don't, pre and post complete re-install ... here is good directory folders:
Image

Here is the file preview/thumbnails :
Image

Seems to be fine for psdata files on all my Win7 x64, but no machine regardless of version is doing pddata properly, despite all machines now having been uninstalled and re-installed.

Thoughts?

Richard Lukins
FioranoCars.com
User avatar
FioranoCars
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 286
Joined: Thu Dec 13, 2012 11:26 am
Location: London, UK


Return to PicoDiagnostics NVH

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests