K-Line

Ask any questions relating to the PicoScope hardware or kit contents here.
If you have any questions prior to purchasing the kit post them here.
Post Reply
Marvil
Newbie
Posts: 3
Joined: Fri Apr 03, 2015 7:46 pm

K-Line

Post by Marvil » Mon Jun 08, 2015 4:02 pm

Hi,
I recently started to use oscillograph and purchased Picoscope 4425 a few weeks ago.
Same days ago one bus came in with the ABS system fault. I didn't have tehnical manual of this bus, but needed to find K-Line pin to connect my WABCO diagnostic tool to check the ABS system.I started look for signal, but couldn't find the right as it shown in the description about K-Line.
Could somebody tell me what I did wrong why I couldn't see K-Line signal just straight line approximately 21,35V (24 system).
Finally I found the K-Line and connected to WABCO control module.

Thanks in advance.

volrem
TwoWaves
TwoWaves
Posts: 232
Joined: Fri Jan 03, 2014 3:43 pm
Location: Estonia

Re: K-Line

Post by volrem » Tue Jun 09, 2015 11:57 am

I there is no communication present then you will see straight line.

AWright
Newbie
Posts: 5
Joined: Fri Nov 21, 2014 2:46 pm

Re: K-Line

Post by AWright » Tue Jul 14, 2015 7:11 am

As far as I know, it is normal for the K - Line to have a high voltage e.g 12 volts or 24 volts present. When a diagnostic tester is connected it grounds the K - Line to create a series of highs and lows ( 0,s and 1,s) to allow communication. If you had left the scope connected you would have seen this.

Post Reply