Mondeo 2004 2,0 HE SEFI Misfire

If you are not a PicoScope user and want advice with a diagnostic problem then post here. Forum members may be able to help.

Mondeo 2004 2,0 HE SEFI Misfire

Postby terbo » Sun Apr 19, 2015 7:45 pm

Hi,

The Mondeo of Co-Worker misfires at almost every accelaration.

We only had a few Minutes because of his Wife and Child,sitting in the Car
we took a few Samples, that don´t look good.

I connected a Sekandary Probe to the Coil Wires and the Amp Clamp to
the Common Coil (3-Pin Connector)

On Both Cyl.1+4 there were these "bad" looking patterns at almost
every Snap, and on Cyl. 2+3 they all looked fine to me.

The Sparkplugs were replaced last week.

I would think this should be a bad Coil ?

Greets Chris
Attachments
3-1.psdata
Cyl. 3 + Coil
(963.23 KiB) Downloaded 137 times
zyl4.psdata
Cyl. 4 + Coil
(974.2 KiB) Downloaded 121 times
terbo
TwoWaves
TwoWaves
 
Posts: 57
Joined: Sun Jul 06, 2014 4:40 pm

Re: Mondeo 2004 2,0 HE SEFI Misfire

Postby terbo » Mon Apr 20, 2015 9:40 pm

Yes, Coil was faulty, new Coil fitted today - all Problems solved.
Runs like brand new :)
terbo
TwoWaves
TwoWaves
 
Posts: 57
Joined: Sun Jul 06, 2014 4:40 pm

Re: Mondeo 2004 2,0 HE SEFI Misfire

Postby xandro » Sat Mar 26, 2016 11:30 pm

logan cil 3.bmp
igniçao secundaria do logan tempo de queima ruin e o carro falhava apos a troca dos cabos e velas por peças novas tudo ficou perfeto funcionando como carro novo.amanha eu posto as imagens do primario de bobina e corrente da mesma , aqui no brasil ainda estamos engatinhando com uso do scop para analise automotiva sendo que eu na minha oficina nao deixo de usar o scop para todas analises
xandro
OneWave
OneWave
 
Posts: 27
Joined: Thu Mar 24, 2016 2:53 am


Return to Help me fix my car

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests