Trouble with PicoScope drivers

Ask any questions about using PicoScope Automotive software here.

Trouble with PicoScope drivers

Postby JorGdiondo » Sat Apr 04, 2015 11:00 pm

Hi, I hope someone can help me. I'm having trouble with the installation of picoscope on a Fujitsu LIFEBOOK T730 which has windows 7 professional 32-bit SP1 Intel Core i5 CPU M 520 2.40GHz, 4.0GB RAM. I'm trying to install build 6.10.11.15 and it installs ok, but when I connect Pico to the Laptop for the first time, it can't find the drivers and I get a message that "windows can't find the correct drivers for the application"(even tough I have AutoEnginuity wich uses USB connection, and it works just fine).

So I tried to launch Pico anyways, and it opens in demo mode even tough pico is connected. When I connect pico to my desktop, it works just fine( build 6.8.8.16 and beta 6.10.3.14). I've look for help on the AutoNerdz forum, and after screen sharing with them, they pointed me in this direction.

Thank you.
JorGdiondo
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Fri Jul 18, 2014 10:03 pm

Re: Trouble with PicoScope drivers

Postby Martyn » Tue Apr 07, 2015 10:26 am

Which PicoScope do you have ?

The following guide may also prove useful, it contains help for a few common issues

https://www.picotech.com/download/manuals/picoscope6-self-help-guide-1.pdf
Martyn
Technical Specialist
Martyn
Pico Staff Member
Pico Staff Member
 
Posts: 167
Joined: Thu Aug 11, 2011 7:43 am
Location: Cambridgeshire

Re: Trouble with PicoScope drivers

Postby JorGdiondo » Wed Apr 08, 2015 2:11 am

Martyn wrote:Which PicoScope do you have ?


I have PicoScope 4423 4-channel
JorGdiondo
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Fri Jul 18, 2014 10:03 pm

Re: Trouble with PicoScope drivers

Postby Martyn » Wed Apr 08, 2015 6:20 am

Have you worked through Section 1 of the self help guide ?

If yes, and you are still having difficulties, then please send us the trace.xml file mentioned on Page 5
Martyn
Technical Specialist
Martyn
Pico Staff Member
Pico Staff Member
 
Posts: 167
Joined: Thu Aug 11, 2011 7:43 am
Location: Cambridgeshire

Re: Trouble with PicoScope drivers

Postby JorGdiondo » Wed Apr 15, 2015 4:14 pm

Martyn wrote:Have you worked through Section 1 of the self help guide ?

Yes
If yes, and you are still having difficulties, then please send us the trace.xml file mentioned on Page 5


couldn't find how to send trace.xml file, but I did get help by screen sharing at AutoNerdz again, I think what they did is redirect manually to the pico drivers, thanks for all the help. :D
JorGdiondo
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Fri Jul 18, 2014 10:03 pm

Re: Trouble with PicoScope drivers

Postby Autonerdz » Thu Apr 16, 2015 3:19 pm

Jorge,

Your welcome.

Glad we were able to get that going for you. We still have no idea why that particular PC was having trouble initializing the drivers but, after the first attempt, we had another idea. Glad we had a chance to try it and that it was a success. Andrew is pretty good at this stuff. 8)

Tom Roberts
Autonerdz.com
The PicoScope automotive specialists
User avatar
Autonerdz
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 265
Joined: Wed Nov 20, 2002 4:19 pm
Location: Washington State USA


Return to PicoScope 6 Automotive software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest