toyota 3.0L 1MZFE crank cam signal waveform

Ask for and share advice on using the PicoScope kit to fix vehicles here.

toyota 3.0L 1MZFE crank cam signal waveform

Postby evanlip » Mon Dec 29, 2014 2:13 pm

Hi,need some help here,does anyone have known good toyota 1MZFE 3.0L crank and cam waveform?coz i suspect a jumped teeth timing belt.
hope you guys can give me a hand here.
thank you..
evanlip
User
User
 
Posts: 12
Joined: Sat Jan 04, 2014 1:11 pm

Re: toyota 3.0L 1MZFE crank cam signal waveform

Postby Chris C Stahl » Mon Dec 29, 2014 3:36 pm

What year is this toyota?
Chris C Stahl
User
User
 
Posts: 20
Joined: Mon Jun 09, 2014 2:22 am

Re: toyota 3.0L 1MZFE crank cam signal waveform

Postby evanlip » Tue Dec 30, 2014 12:22 am

hi,its year 1999,the model is Toyota Harrier in Japan,but many model uses the same engine,so i hope its the same.
evanlip
User
User
 
Posts: 12
Joined: Sat Jan 04, 2014 1:11 pm

Re: toyota 3.0L 1MZFE crank cam signal waveform

Postby Chris C Stahl » Tue Dec 30, 2014 2:20 am

I have two engines for that year one is a vvt
Attachments
toyota 3.jp.jpg
toyota 2.jp.jpg
Chris C Stahl
User
User
 
Posts: 20
Joined: Mon Jun 09, 2014 2:22 am

Re: toyota 3.0L 1MZFE crank cam signal waveform

Postby evanlip » Tue Dec 30, 2014 5:43 am

HI,THANKS FOR THE SHARING,MINE IS VVT ENGINE,SO WHICH ONE SHOULD I REFER TO?
THE SECOND CAPTURE WITH GREEN COLOR?
DID YOU CONNECT TO ITS BOTH CAM SIGNAL AND THE CRANK SIGNAL?
evanlip
User
User
 
Posts: 12
Joined: Sat Jan 04, 2014 1:11 pm

Re: toyota 3.0L 1MZFE crank cam signal waveform

Postby Chris C Stahl » Tue Dec 30, 2014 3:10 pm

The green one is the vvt engine yellow is one cam, red is the second cam.green is for crank.
Chris C Stahl
User
User
 
Posts: 20
Joined: Mon Jun 09, 2014 2:22 am

Re: toyota 3.0L 1MZFE crank cam signal waveform

Postby evanlip » Tue Dec 30, 2014 4:02 pm

roger ,chris,thanx.....will hook up the scope tomorrow to check the waveform then..
thanx alot chris...
evanlip
User
User
 
Posts: 12
Joined: Sat Jan 04, 2014 1:11 pm

Re: toyota 3.0L 1MZFE crank cam signal waveform

Postby evanlip » Fri Jan 02, 2015 7:24 am

hi,chris,i have a capture of the signal.
is that not aligner?
it looks like a bit off from yours.
Attachments
mcu15 cam crank bad.psdata
my capture
(1.79 MiB) Downloaded 122 times
evanlip
User
User
 
Posts: 12
Joined: Sat Jan 04, 2014 1:11 pm


Return to Diagnostic discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest