Golf MK5 2.0 PD Wipers at fault

Ask for and share advice on using the PicoScope kit to fix vehicles here.
Post Reply
SamP
Newbie
Posts: 4
Joined: Mon May 06, 2013 5:49 pm

Golf MK5 2.0 PD Wipers at fault

Post by SamP » Mon Jun 09, 2014 7:59 am

Hello all pico users. I am struggling because my lack of knowledge.
Wipers in my car suddenly stopped working. Stripped it down, check and lubed mechanical linkages and without wiper blades in place motor works but after putting blades back on motor tries to run but can't push wipers.
Motor have 3 wires, constant power, good groung and LIN wire.
I did check current on power wires and voltage on lin and can't work out what is wrong.
Please direct me if fellow friends.
Attachments
motor wiper current , lin.psdata
(2.6 MiB) Downloaded 295 times

PicoPhil
Pico Staff Member
Pico Staff Member
Posts: 71
Joined: Thu Dec 23, 2010 11:38 am

Re: Golf MK5 2.0 PD Wipers at fault

Post by PicoPhil » Mon Sep 14, 2015 1:44 pm

Hi SamP
I would want to look at the wiring diagram of the system. For basic information, Diagnostic Assistance is very good on testing systems. You can purchase from our web part number DI095.
Did you capture any other signals with the scope ?
Thanks
Philip

clt
OneWave
OneWave
Posts: 15
Joined: Thu Nov 20, 2014 9:35 pm

Re: Golf MK5 2.0 PD Wipers at fault

Post by clt » Sat Sep 19, 2015 8:24 am

if I remember right the wiper does not move If the bonnet is not closed. If there is rain sensor the Lin-bus signal will also be up there. Perhaps the fault could be in the rain sensor.

Post Reply