PicoScope Beta 6.9 Waveform Library Browser

Ask any questions about using PicoScope Automotive software here.

Re: PicoScope Beta 6.9 Waveform Library Browser

Postby Martyn » Mon Apr 24, 2017 8:30 am

From previous posts I see you have a 4223, which we put a new case on, this is compatible with the latest software.
Martyn
Technical Support Manager
Martyn
Pico Staff Member
Pico Staff Member
 
Posts: 229
Joined: Thu Aug 11, 2011 9:43 am
Location: Cambridgeshire

Re: PicoScope Beta 6.9 Waveform Library Browser

Postby liviu2004 » Mon Apr 24, 2017 8:37 am

Hi Martyn, I got feedback from support that 4223 is no longer supported by newer software. I don't mind, for what I need the scope for, works great. It was also pointed that, under dowloads, for discontinued products, 4223 only automotive 6.10.xx works.
liviu2004
TwoWaves
TwoWaves
 
Posts: 60
Joined: Sat Mar 19, 2016 10:23 am
Location: Netherlands

Re: PicoScope Beta 6.9 Waveform Library Browser

Postby Martyn » Mon Apr 24, 2017 8:45 am

Even the 3223 and 3423 will work with the latest release of the software, I am surprised someone told you otherwise as this is one of our major selling points, updates and support in the software for as long as we can and for free :D

The only limitation is that 6.11 is the last version of software to work on XP machines, but that's due to Microsoft not us.
Martyn
Technical Support Manager
Martyn
Pico Staff Member
Pico Staff Member
 
Posts: 229
Joined: Thu Aug 11, 2011 9:43 am
Location: Cambridgeshire

Re: PicoScope Beta 6.9 Waveform Library Browser

Postby liviu2004 » Mon Apr 24, 2017 11:02 am

Not disagreeing with you, just to make it clear it is about automotive software, latest release will cause check usb cable error, tried 3 laptops all different windows vista, 7, x86, x64, several usb cables, gold plated usb cables, tried them all.
Correct me if I am wrong, only with automotive software I can access the waveform database. If you need more details, I have a ticket number.
liviu2004
TwoWaves
TwoWaves
 
Posts: 60
Joined: Sat Mar 19, 2016 10:23 am
Location: Netherlands

Re: PicoScope Beta 6.9 Waveform Library Browser

Postby PicoKev » Mon Apr 24, 2017 11:40 am

So do a sense that you are using Win.XP?
PicoKev
TwoWaves
TwoWaves
 
Posts: 92
Joined: Thu Apr 05, 2012 11:16 am

Re: PicoScope Beta 6.9 Waveform Library Browser

Postby liviu2004 » Mon Apr 24, 2017 1:02 pm

Not at all, win vista x86, win 7 x32, win 7 x64. At choice. :)
liviu2004
TwoWaves
TwoWaves
 
Posts: 60
Joined: Sat Mar 19, 2016 10:23 am
Location: Netherlands

Re: PicoScope Beta 6.9 Waveform Library Browser

Postby Martyn » Mon Apr 24, 2017 1:51 pm

I have checked the ticket, and the advice about versions was wrong, the colleague who gave the answer is new to the company and there is plenty of information to learn. So sorry about that.

We recommend the use of Pico Blue USB cables, as these have better cores, and better ground connections, to ensure data integrity and better operation. So if you don't have one of these email support@picotech.com and we can get one sent out.

It is a puzzle as to why a software update would cause issues in this respect, so we would need to see the trace files to identify what is going wrong. We can follow this up by email.
Martyn
Technical Support Manager
Martyn
Pico Staff Member
Pico Staff Member
 
Posts: 229
Joined: Thu Aug 11, 2011 9:43 am
Location: Cambridgeshire

Re: PicoScope Beta 6.9 Waveform Library Browser

Postby liviu2004 » Mon Apr 24, 2017 5:44 pm

Ok, no harm done, I will purchase a cable but also an pressure transducer, later on if you need files, let me know. Regards, Liviu
liviu2004
TwoWaves
TwoWaves
 
Posts: 60
Joined: Sat Mar 19, 2016 10:23 am
Location: Netherlands

Re: PicoScope Beta 6.9 Waveform Library Browser

Postby liviu2004 » Wed May 03, 2017 7:02 pm

I am please to report that latest automotive software works just fine.
What I've done:
- uninstall software
- repair .net (not sure if was needed)
- clean registry
- reboot
- install latest software
- use usb pico cable.

Now I am happily browsing Waveform Library, up to date.
liviu2004
TwoWaves
TwoWaves
 
Posts: 60
Joined: Sat Mar 19, 2016 10:23 am
Location: Netherlands

Re: PicoScope Beta 6.9 Waveform Library Browser

Postby dorcky » Tue Sep 19, 2017 8:20 pm

Hello! liviu2004 . I`m exactly in your situation with WIN XP SP3. Not able to access waveform database - try everything, nothing seems to work. updated Java, updated IE to ver 8, Flashplayer. Please can you tell me if you have installed anything else before you are able to access the waveform database? Thank`s
dorcky
Newbie
 
Posts: 6
Joined: Sat Oct 10, 2015 8:58 am
Location: România

PreviousNext

Return to PicoScope 6 Automotive software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest