Search found 49 matches

by Sharpy
Wed Jun 12, 2019 7:58 pm
Forum: Diagnostic discussion
Topic: Low Compression bent rod? WPS
Replies: 8
Views: 2302

Re: Low Compression bent rod? WPS

The next step was to run the engine to show the Cam signal against an injector current to ID the offending cylinder, I used cylinder 2 as it was the easiest to get an amp clamp round at the ecu because the injectors are fitted under the rocker cover which is a mission to get off due to the air clean...
by Sharpy
Wed Jun 12, 2019 7:42 pm
Forum: Diagnostic discussion
Topic: Low Compression bent rod? WPS
Replies: 8
Views: 2302

Low Compression bent rod? WPS

Having recently purchased a WPS500 I like to use it where possible even when I have a fair idea whats wrong to aid learning whats good and bad for when I have no idea. So I thought I'd share what I'd taken in case it may help others and also if I may be missing something which is highly likely being...
by Sharpy
Sat May 25, 2019 2:30 pm
Forum: Automotive kit hardware
Topic: 4425 Advanced on its way (hopefully)
Replies: 13
Views: 3945

Re: 4425 Advanced on its way (hopefully)

Well a bit of an update, after nearly 6 months of having the Pico I wonder how I ever managed without it, it generally gets used most days and I have learned a lot, the support from Pico has been fantastic and far exceeds any I have had from suppliers of any other diagnostic equipment I own. I have ...
by Sharpy
Sun May 19, 2019 9:27 am
Forum: Help me fix my car
Topic: Mercedes B class AMG line diesel auto
Replies: 2
Views: 888

Re: Mercedes B class AMG line diesel auto

I know for sure on much bigger mercs the additional batteries are for a RPS redundant power supply which is a back up for the electric power steering in case the main power supply goes down whilst driving.
by Sharpy
Sun May 19, 2019 9:18 am
Forum: PicoScope 6 Automotive software
Topic: New PicoScope Automotive Software 6.13.17.4271
Replies: 10
Views: 2792

Re: New PicoScope Automotive Software 6.13.17.4271

I must say the initial freezing issues seem to have passed so likely due to the laptop I was using although there does seem to be a delay with the play and stop capture so its easy to lose the capture as I have done a few times. It would be nice to know if anyone else has the same issue or if that's...
by Sharpy
Tue Apr 30, 2019 11:52 pm
Forum: Introductions
Topic: Hello!
Replies: 2
Views: 1156

Re: Hello!

Hi Carl Welcome to Pico, I am also a HGV mechanic and have only had the Pico for a few months but I wouldn't be without it now, its worth remembering that people may have the waveforms you need saved on the computer but not yet uploaded them so its worth posting if there is something specific you ar...
by Sharpy
Tue Apr 30, 2019 5:26 pm
Forum: PicoScope 6 Automotive software
Topic: New PicoScope Automotive Software 6.13.17.4271
Replies: 10
Views: 2792

Re: New PicoScope Automotive Software 6.13.17.4271

I too have been struggling with the software freezing, it has happened twice today the first time was when it was loading up and then again later on whilst using the scope I was changing a channel setting from a back probe to an amp clamp and once I’d selected the clamp the software froze and I had ...
by Sharpy
Sat Mar 02, 2019 11:41 pm
Forum: PicoScope 6 Automotive software
Topic: Software crashes new probe
Replies: 1
Views: 712

Re: Software crashes new probe

Ignore me I just see the other post that’ll teach me to post before I read lol
by Sharpy
Sat Mar 02, 2019 11:39 pm
Forum: PicoScope 6 Automotive software
Topic: Software crashes new probe
Replies: 1
Views: 712

Software crashes new probe

Is anyone else having the software crash, if I attempt to add a custom probe as soon as I click new probe the software comes up with an error report then shuts down, I tried to send the error report but that fails to. I tried another laptop same issue and uninstalled the software and re downloaded i...
by Sharpy
Thu Jan 24, 2019 7:03 pm
Forum: Automotive kit hardware
Topic: Getting started with my 4425
Replies: 6
Views: 2023

Re: Getting started with my 4425

Yeah, not before the first try but defo for the last 9 :D
It must have been the internet my end tho as it’s worked fine today and I’ve managed to upload 2 and they were much better captures anyway and show good and bad so it’s actually my first successful fix using the Pico 8)